דברים ש(לא) כדאי לעשות באמסטרדם
עודכן: 26 ביולי 2023
גילוי נאות: הרשימה מכילה קישורים לתוכנית שותפים. הזמנה דרך קישורים אלה אינה משפיעה על המחיר עבורכם אלא מתגמלת אותי בסכום סמלי שעוזר לי להמשיך את פעילות הבלוג. אני מודה לכם על כל הזמנה דרך הקישורים בפוסט הזה.
תודו שלפוסט הזה לא ציפיתם. אם תכתבו בגוגל 'אמסטרדם' תקבלו תוצאות כמו המדריך המלא למטייל הישראלי, מקומות שחובה לבקר בהם, אטרקציות ששוות ביקור ועוד (ברור שגם לי יש פוסטים כאלה. ראו כאן וכאן). אבל פוסט שכותרתו היא – מה לא לעשות באמסטרדם – הוא נדיר.
רגע לפני - אם כבר הגעתם לאמסטרדם אתם יכולים להוריד את המפה שלי שכוללת למעלה מ 100 אטרקציות, מוזיאונים, פארקים, חנויות עיצוב, שווקים ועוד באמסטרדם. להורדה לחצו כאן.
ההמלצות כאן חלות לאמסטרדם כמו גם כמעט לכל מקום אחר בהולנד אז כדאי לקרוא ולזכור לפני ביקור בהולנד. כדי שהפוסט לא יהיה בנימה שלילית, הוספתי בסוף כל דיס-המלצה גם המלצה. אז קבלו את הדברים שכדאי וגם לא כדאי לעשות באמסטרדם.
דברים שכדאי ולא כדאי לעשות באמסטרדם
לא להיכנס עם רכב למרכז העיר
מרכז אמסטרדם מאופיין בסמטאות ורחובות צרים בהם מסתובבים בערבוביה מכוניות, חשמליות, אוטובוסים, אופניים והולכי רגל. מלבד חוקי הנסיעה הפורמליים, יש באמסטרדם כמה כללים לא פורמליים ובראשם – האופניים הם אדוני הכביש. באמסטרדם הכלל הוא – האופניים הם מלכי הרחוב. אם פגעתם ברוכב אופניים, ראו הוזהרתם, אתם אשמים בכל מקרה. לכן לא מומלץ להיכנס עם רכב למרכז העיר.
גם החניה בעיר לא פשוטה ויקרה. יש מקומות בהם גוררים רכב והרבה מקומות בהם גם עצירה אינה מורשית ואתם עלולים לקבל עליה קנס (מניסיון). לכן עדיף לחנות בחניוני R+P ומשם להגיע למרכז בתחבורה הציבורית (עם כרטיס שנקרא OV chip card).
אם בכל זאת החלטתם להרגיש את העיר מתוך הרכב, הנה רשימת החניונים בעיר.
המלצה - כן לטייל ברכב אבל מחוץ לאמסטרדם
לא ללכת על שבילי האופניים
שבילי האופניים צבועים לרוב באדום כהה ו/או בסימון של אופניים והם מיועדים לרוכבי האופניים גם אלה החשמליים וגם לטוסטוסים ממונעים. כפי שנכתב, האופניים הם אדוני הכביש באמסטרדם. הם ירכבו מבלי להסתכל, להתחשב בהולכי הרגל או אפילו במכוניות.
אם תפריעו לרוכב אופניים במסלול רכיבתו, במקרה הטוב תזכו לפרצוף כועס או אפילו קללה ובמקרה הרע, הוא יתקל בכם וימשיך הלאה.
המלצה - כן לרכב על אופניים אבל ללמוד קודם לכן את כללי הרכיבה בעיר
לא להסתובב ברחוב עם בקבוק/פחית/כוס אלכוהול ביד
ברוב רחובות מרכז העיר אין להסתובב עם פחית או בקבוק אלכוהול פתוחים ביד או לשתות ברחוב. הקנס הוא 95 יורו. במפה תוכלו לראות את המקומות בהם חל האיסור הזה. אסור גם להסתובב שיכור ברחוב אם כי הסיכוי שתקבלו קנס על זה הוא קטן מאד אלא אם כן גרמתם למטרד.
המלצה - לשתות קפה באחד מבתי הקפה על המים
לא לצלם ברחובות רובע החלונות האדומים
רובע החלונות האדומים במרכז אמסטרדם הוא האזור בו מרוכזת תעשיית המין בעיר. שמו של הרובע ניתן לו בשל נורות הניאון האדומים הממסגרים את 300 החלונות בהם עומדות עובדות המין. כדי להגן על פרטיותן של העובדות כמו גם של המשתמשים בשירותיהן, חל כאן החוק שאין לצלם את החלונות האדומים.
במשך שעות היום הרובע שוקק וסואן. מלבד חלונות אדומים יש לאורך התעלות ברובע העתיק גם חנויות רגילות ובתים בהם גרים אנשים. בלילה האזור הופך לאזור בילוי ונערכים בו גם סיורים מודרכים.
המלצה - כן להצטרף לסיור מודרך ברובע
לא לטייל בעיר מבלי להיכנס למוזיאון
באמסטרדם יש כמאה מוזיאונים. חלקם גדולים ומוכרים כמו מוזיאון הרייקס או מוזיאון ואן גוך ואחרים קטנים ופחות מוכרים כמו מוזיאון מיקרופיה או מוזיאון הכנסיה בעליית הגג. בכל מקרה, אני מפצירה בכם, הכנסו לרשימת המוזיאונים שלי, בחרו מוזיאון אחד או שניים ולכו להתבשם בתרבות ההולנדית.
המלצה - כן לרכוש כרטיס מוזיאונים או כרטיס הנחות אחר עליהם כתבתי כאן
לא להישאר רק בעיר
אמסטרדם היא עיר היסטורית, ייחודית, מעניינת ואהובה על מיליוני תיירים שמגיעים אליה כל שנה. אבל! היא רק עיר אחת בהולנד. אני ממליצה לכם לצאת מהעיר ולו רק ליום אחד. קחו רכבת וסעו ליום טיול מחוץ לעיר. בפחות משעה תוכלו להגיע למשל לאלקמאר, לכפר היפה דה-רייפ ואפילו לדן-בוש. כל ההמלצות שלי ליום טיול ברכבת תקראו כאן.
המלצה - להצטרף לאחד הטיולים שלי: בעקבות ואן-גוך, בניימכן או יום וינטג' באזורים הכפריים
מחפשים מקום ללון באמסטרדם? לחצו לרשימת המלונות המיוחדים שלי.
אהבתם את הטיפים שלי? עוד טיפים יקרי ערך שקיבלתי מישראליות מקומיות תוכלו לקרוא בפוסט איך לטייל באמסטרדם כמו מקומית. אם יש לכם טיפים נוספים או שאלות, אשמח לשמוע בתגובות.
コメント