top of page

פוסטים מומלצים

תמונת הסופר/תRachel Lavi Dagan

שוקי פשפשים בעולם

עודכן: 27 בפבר׳ 2022

ערים עתיקות על סמטאותיהן הצרות טומנות בחובן רמזים על מה שהיה, על עולם הולך ונעלם, על חיים שהיו ואינם. אבל גם רמזים להבטחה, אפשרות וגילוי.


סימטאות שטומנות בחובן הפתעה
סימטאות שטומנות בחובן הפתעה

אם תגיעו לשוק פשפשים כנראה שהגעתם לאחת הכיכרות המרכזיות בעיר. גם ההפך הוא הנכון – אם הגעתם למרכז העיר העתיקה כנראה שיערך בה שוק פשפשים ממש בקרוב.



בכל מקום אליו אני נוסעת, אחפש את שוק הפשפשים המקומי. אין דבר מאכזב יותר מאשר לגלות שבדיוק אתמול נערך כאן השוק השבועי ובעוד יומיים את כבר עוזבת.

כדי להימנע מאכזבה שכזאת ביקשתי מחברותי הבלוגריות להמליץ על שוקי הפשפשים בהן ביקרו במקומות שונים בעולם וגם הוספתי כמה המלצות משלי. כל התמונות צולמו על ידי הבלוגריות עצמן.


המון שוקי פשפשים

בפוסט הזה תקראו על שוקי פשפשים ב: מינכן, מדריד, ניו-יורק, וורשה, וינה, מוסקבה, אתונה, ניוארק, אמסטרדם, גנט ואנטוורפן.


קפרלו Keferloh, מינכן

גלית מהבלוג בלוגלית ממליצה על השוק במינכן, עיר מגוריה:

"שוקי פשפשים במינכן הם חלק מהנוף. יש רבים וטובים. כאלה שיש בהם הכל מהכל, כאלה המתאימים למשפחות, כאלה עם ענתיקות וכאלה שאפשר למצוא בהם פרטי וינטג' מדהימים. אותם אני אוהבת במיוחד.

שוק הפשפשים המועדף עלי ועל הפרטנר שלי, שגם נדבק קצת בחיידק אבל בעיקר מפרגן לי בחברותא, בלסחוב, בלנהוג, הינו שוק הפשפשים בקפרלו.

גודל השוק תלוי בחודש ובמזג האוויר, אבל כמי שמבקרת בו כמעט בכל חודש (אפילו רק אם לסיבוב קצר), חייבת לציין שיש לו את הקסם והאווירה הייחודית בכל ביקור מחדש, בין אם זה ביום שמש כשהדוכנים עמוסים והמגוון עצום ובין שאני נועלת מגפיים גבוהים ומסתתרת תחת מטרייה ענקית ומציצה על שכיות החמדה מתחת לניילונים המכסים את הדוכנים.

עם הזמן למדתי לזהות את בעלי הדוכנים (טוב… את חלקם לפחות). הם ממקמים עצמם במקומות קבועים כך שנח וקל למבקרים הקבועים להגיע לדוכנים המועדפים עליהם. ישנן חנויות מקורות במבנה מוארך עם חדרים המקושרים ביניהם. מעין מבנה של אורווה ישנה, ובקומה השנייה ישנו חלל גדול ופתוח של כמה מאות מטרים מקורים המלאים בנוסטלגיה.

כמובן שניתן למצוא במקום מסעדה ובימי הקיץ גם ביר גארטן (בית בירה) וגן משחקים נחמד המאפשר להורים להינות מעוד כמה דקות של שיטוטים בשקט.

אני יכולה לומר בוודאות שזהו שוק הפשפשים בו רכשתי לי הכי הרבה פריטים אהובים."

 

מתי פתוח: כל יום ראשון הראשון של החודש (חוץ מחודש ינואר).

כתובת: השוק ממוקם כחצי שעה ממרכז מינכן לכוון מזרח. Keferloh 2 85630 Grasbrunn



 

שוק אל רסטרו, מדריד

ניני מהבלוג חמושה בעדשה ממליצה על השוק במדריד ונותנת טיפ חשוב:

"שוק הפשפשים הפופולרי ביותר במדריד מתפרש על פני מספר רחובות וכיכרות בשכונת לה לטינה ברובע סנטרו. שימו לב, אזור השוק אינו מישורי. או ליתר דיוק, הרחוב הראשי שלו בירידה/עליה תלולה. אם גם אתם נוהגים להלך רבות, תכננו את המסלול כך שתגיעו אליו מלמעלה."

 

מתי פתוח: כל יום ראשון ובימי חג, בין השעות 09:00-15:00 כתובת: Calle de la Ribera de Curtidores, 28005 Madrid



 

שוק מונסורו, עמק הלואר, צרפת

ניני ממליצה גם על השוק במונסורו:


"יוצאים לטייל בעמק הלואר? אז תשמעו משהו. מונסורו יושבת 15 ק"מ מהעיירה שינון ו 20 ק"מ מטירת סומיר. ואתם ממש רוצים לפקוד אותה. איך אני יודעת? כי יש לה את אחד משוקי הפשפשים היפים והנפלאים ביותר בהם בקרנו. למרות היותו שוק "צעיר" יחסית, שהוקם רק ב 1990 ביוזמת פרנסי העיר, על מנת לנסות ולקדם את המסחר בה, הוא נחשב לשוק הפשפשים הגדול ביותר בעמק הלואר, ואחד משווקי הפשפשים החשובים ביותר עבור גלריות העתיקות והאומנות באירופה. השוק, על דוכניו עמוסי הכל טוב, רובץ לו להנאתו על גדת הנהר ויש בו הכל מכל וכל. כלי בית וריהוט, צילומים ובובות, ובינות לדוכנים ממתינים רסטורטורים כדי לתת שירות תיקונים. האווירה והתפאורה מוסיפים נדבך משובח להנאה."


מתי פתוח: כל יום ראשון השני בכל חודש החל מהשעה 05:30 בבוקר.

כתובת: על גדות נהר הלואר במונסורו




 

שוקי פשפשים בניו-יורק

ציפי לוין מהבלוג גברת לוין ממליצה על שלושה שווקים.


שוק רחוב 25

"זה שוק פשפשים ענק שהזכיר לי בדיוק את השוק ביפו: דוכנים מלאים, סוחרים מסתובבים, בגדים תלויים, תכשיטים זוהרים, סלים ודברי קש מאפריקה, צבעוניות משגעת שקיימת רק בשוק: איזה עושר של צבעים!"

 

מתי פתוח: ימי שבת וראשון

כתובת: רחוב 25, בין השדרה ה-5-6.


 

שוק העתיקות


"השוק השני אליו הגענו שונה בתכלית. כאן יש חנויות סגורות, שחלקן פונה בחלון ראווה לרחוב. נכנסים למתחמים סגורים, כשבמתחם יש פינות, מעין חנויות קטנות של חפצים: ענתיקות, או סתם חפצי יד שנייה."


 

כתובת: מעבר לרחוב של שוק 25.


 

The Garage

"זהו מתחם בן שתי קומות, מתחת ומעל לאדמה, ששלט קטן בחוץ מכוון אליו.


 

מתי פתוח: ימי שבת וראשון 17.00-07.00

כתובת: בין השדרה ה- 6 וה- 7. 112 W 25th St New York, NY 10011


שימו לב לשלט

 

שוק kolo, וורשה

מיכל בן משה מהבלוג רגעים ממליצה על שוק עם אווירה פולנית לכל הפולניות שביננו:

"אם מזדמן לכם להיות בעיר ביום ראשון אל תוותרו על שוק הפשפשים בעיר. השוק מלא דוכנים ואווירה של פולין של פעם. גם המוכרים רובם מבוגרים (פולנים של פעם) שמוכרים ענתיקות, כלי פורצלן, מפות ועוד".


 

מתי פתוח: כל יום 18.00-06.00

כתובת: Obozowa 99, 01-433 Warszawa


לכל הפולניות שבינינו

 

נאש מרקט, וינה

רבקה קופלר, מהבלוג אוספת אוצרות מספרת על זיכרון חמוץ-מתוק מהשוק בוינה:

"שוקי פשפשים הם המקום עבורי לדמיין חיים של אחרים, להציץ בחור המנעול של אנשים שאני לא מכירה ובשום דרך אחרת לא הייתי מגיעה אליהם. לפעמים טיול בין דוכני השוק זה ממש מסע בזמן לתקופות אחרות, לפעמים זה הד לפרק שלמדתי בהסטוריה ולפעמים האיש או האישה המוכרים מעניינים יותר מהמוצגים שלהם, לפעמים שיחת המכירה בשפה שאני לא מבינה מרתקת יותר.

אבל היתה פעם אחת שקפאתי על מקומי, בנאש מארקט בוינה, מול מוצגים שהחזירו אותי אל בית הורי, בלי שום הכנה מוקדמת, צילמתי תמונה מתוך הרגל והסברתי לבן זוגי מה אני רואה. עד היום אני מצטערת שלא רכשתי את שני הפמוטים האלה, שאמי היתה מקדשת על דומיהם את נרות השבת".


 

מתי פתוח: בימי שבת 21.00-06.00

כתובת: 1060 Vienna



 

שוק "איזמאלובסקי", מוסקבה

דנה לב מהבלוג משפחה במסע מספקת בנוסף להמלצה גם טיפ למי שרוצה להגיע לשוק הפחות תיירותי במוסקבה:

"השוק הוקם בשנות ה- 80 על מנת לקדם את התיירות באזור. הוא משובץ מבני עץ מרשימים ומעניינים מאוד, מגולפים ומפוסלים בצורה יוצאת דופן. לצד המבנים, שורות שורות של ביתני עץ יפייפים ובהם שלל מזכרות ועבודות יד, אפשר לטייל פה זמן רב ולהנות מאוצרות אלו. אך אל תעצרו פה. המשיכו לטייל בסמטאות העץ, עברו את מקהלת הבבושקות ואת דוכני החאצ'יפורי ותגיעו לחלקו הפחות מתוייר של איזמאלובסקי, לחלק של שוק הפשפשים. שם תראו שורות שורות של חפצי נוי ישנים, קריסטלים, פורצלנים, סמלי מלחמה ועוד. אני קניתי פה פמוטי ברזל עתיקים, חלקי דלתות מבתי עץ שפורקו ועוד מיני קישוטים שמעטרים את ביתי. אם תמשיכו לטייל בשוק, תגיעו גם לאזור המפוקפק יותר של השוק "הסיטונאי" בו ניתן לקנות בגדים בכמויות גדולות. אך אין אחריות על האיכות."


 

מתי פתוח: כל יום. מומלץ להגיע בסופי שבוע, אזי החגיגה בעיצומה.

איך להגיע: קחו את הקו הכחול במטרו ורדו בתחנת “פרטיזנסקיה”. כבר תדעו לאן ללכת לפי שובל האנשים.



 

שוק מונסטירקי, אתונה

זיוה מהבלוג שמתי לב מספרת על חוויותיה מהשוק וממליצה על בית קפה קטן:

"שוק העתיקות של אזור מונסטירקי באתונה משתרע לאורך רחוב Ifestou ובסמטאות היוצאות ממנו. השוק פועל כל השבוע, וכשמדובר באתונה – אורכו של שבוע הוא שבעה ימים. בחנויות הרחוב מוכרים בגדים, תיקים ומזוודות, צרכים לבית ואלקטרוניקה, ובין כל אלה יש גם חנויות שמוכרות אוספי וינטג' ויד שנייה.

חנויות היד השנייה הן אלה שנותנות את האופי המיוחד למקום והן מאוד ציוריות. תמונות היסטוריות תלויות על קיר ברחוב או מונחות על המדרכה, כלים ישנים פזורים ליד גרמופון ענק, פסל ענק של תנין שומר על חנות השטיחים, כורסה מוזהבת ומהודרת שנדמה שלפני רגע ישבה עליה מלכה ניצבת ליד שלל גרוטאות. באופן מפתיע יש גם חנויות ספרים ברחוב. ספרים נמכרים גם על גבי עגלות גדולות, על גבי שטיח הפרוש על המדרכה ובכל האופנים והצורות. בלב הרחוב יש כיכר נחמדה שכל החנויות סביבה מוכרות עתיקות.

בכיכר הזאת, שמצאתי אותה כציורית, חמימה וביתית ישנו גם בית קפה הנקרא Cup Cup. כשביקרתי בשוק לראשונה הייתי אחרי ארוחת בוקר עשירה בבית קפה אחר ברובע הסמוך, והבטחתי לעצמי שבאחד הבקרים אבוא לשבת בקפ-קפ. ואכן, הגעתי שוב ביום ראשון שהוא יום השיא של פעילות השוק וישבתי שעה ארוכה בבית הקפה החביב לספוג אווירה. ביום הזה נפרשות הרבה שמיכות על הרצפה ועליהן פזורים אינסוף כלים, תכשיטים ישנים וכל דבר שניתן למכור. שעה קלה לאחר שנפרדתי מבית הקפה קפ קפ גיליתי שממש מאחורי רחוב השוק נמצא רחוב אדריאנו המפורסם ולאורכו מסעדות לרוב. יכולתי לשבת שם בפרטיות רבה יותר ובפוזיציה אלגנטית יותר, אבל הכיכר הקטנה הזאת שבלב השוק היא עדיין בעיני החביבה ביותר."


 

מתי פתוח: כל יום אך ביום ראשון השוק בשיאו.

כתובת: Monastiraki, Avissynias Square Athens



 

יריד העתיקות, ניוארק בריטניה

מיכל בן-ארי מנור מהבלוג רואה עולם מספרת על אחד השווקים הגדולים באירופה:

"בערך בכל שבוע נתון בשנה, מתקיים יריד עתיקות ברחבי הממלכה, כך שאיפה שלא תטילו מטבע תמצאו יריד כזה או אחר. הירידים של (International Antiques & Collectors Fairs Ltd ,IACF) נחשבים לגדולים ולידועים במדינה. החברה מפיקה ומארגנת ירידי עתיקות דו-חודשיים בשישה מקומות שונים באנגליה. יריד הדגל של החברה (ואחד הגדולים באירופה) הוא יריד Newark שמתקיים בצפון אנגליה, במחוז נוטינגהמשייר, סמוך לעיירה ניוארק און טרנט (ומרחק שעתיים מלונדון). יריד בינלאומי זה המונה מעל 2500 מציגים, הופיע בספר "אלף דברים לעשות לפני שמתים" והוא מצולם בקביעות לתוכניות הטלוויזיה הבריטיות העוסקות בעתיקות. ביריד תוכלו למצוא עושר של פריטים החל מריהוט עתיק ופריטי אספנות מיוחדים ועד לחפצים וכלי בית מהבויידם הבריטי. השוק מתפרש על מרחבים של דשאים, לכל מציג אוהל גדול משלו, בחזיתו הוא מציג את המציאות השוות שלו ויש הרבה מאד מציאות שוות. לאחר שביקרנו במקום בעצמנו אני יכולה לומר בפה מלא כי היריד מקסים ביותר, מאורגן היטב והאווירה בו נעימה ומהנה גם לקטנים שבחבורה."


 

תאריכים ופרטים באתר.



 

שוק ווטרלופליין, אמסטרדם

מיכל בן ארי ממליצה בבלוג שלה באתר למטייל ומספרת איך קניה בשוק באמסטרדם הביאה אותה בסופו של דבר לברלין:

"שוק הפשפשים באמסטרדם נמשך לאורך רחוב אחד ונקרא ווטרלופלין. השוק מציע מבחר דוכנים עם בגדי יד-שניה אבל גם חדשים, מעילי עור של אופנוענים, חולצות מוזרות, שטיחים עתיקים, פרטי ריהוט ותכשיטים. בעוברי בין הדוכנים הגעתי לדוכן שמכר דיסקים. מצאתי דיסק של מיודעינו אנדרה ריו (הולנדי) ביורו אחד. הייתי בטוחה שהדיסק יהיה ריק אך הפתעתי היתה רבה שלא רק שהיה מלא בנעימותיו הנפלאות הוא גרם לי לרכוש בארץ דיסקים נוספים שלו ואף לנסוע לברלין להופעה".


 

מתי פתוח: ימי שני עד שבת 18.00-09.30

כתובת: 1011NZ Waterlooplein 2



 

ואם כבר הגענו לאמסטרדם אמליץ על עוד שני שווקים בעיר.


השוק הצפוני Noordermarkt, אמסטרדם

נמצא בלב שכונת היורדאן ליד הכנסייה הנודעת - NOORDERKERK שעל שמה קרוי השוק. השוק הוקם כבר בשנת 1627 ושיאו היה יום שני - יום הבדים. כיום ניתן למצוא שם וינטג', ענתיקות וגם כלי זכוכית ופורצלן, בדים, ספרים, תקליטים וחפצי אומנות כמו גם תכשיטים, כובעים, תיקים ועוד.


 

מתי פתוח: ימי שני 13.00-09.00 ושבת (גם שוק ביולוגי) 16.00-09.00.

Noordermarkt, de Jordaan, 1015 MD Amsterdam: כתובת


 

שוק הפשפשים הגדול באירופה ב IJ-Hallen, אמסטרדם

בשוק 500 דוכנים והוא פתוח רק סוף שבוע אחד בחודש.

מגיעים במעבורת מספר 906 לכיוון NDSM-werf ומשם 5 דקות הליכה ברגל. המעבורת יוצאת מהצד האחורי של התחנה המרכזית באמסטרדם. המעבורת יוצאת מספר פעמים בשעה 24 שעות ביממה והעליה עליה אינה עולה כסף.

הכניסה לשוק עולה 5 יורו.

 

מתי פתוח: תאריכים באתר.

כתובת: 1033 WB Amsterdam-Noord T.T. Neveritaweg 15



 

המלצה שלי על שני שוקי פשפשים קטנים ומקסימים בבלגיה:


שוק ליד כנסיית SINT-JACOBS, גנט

שוק קטן, נחבא אל הכלים אך שווה ביקור. כדאי להגיע מוקדם כדי לזכות במציאות השוות. אני קניתי שם קערה יפיפיה בכחול-לבן בה אני משתמשת בשמחה עד היום.


 

מתי פתוח: ימי שישי, שבת וראשון 13.00-08.00

כתובת: Sint-Jacobs 9000 Gent


 

שוק Sint-Jansvliet סנט-יאנספליט, אנטוורפן

בביקורי באנטוורפן תיכננתי לבקר בשני שווקים עליהם קראתי ברשת. כאשר הגעתי לרחבת הכנסיה בה היה אמור להתקיים השוק האחד, נמלאתי אכזבה למראה דוכן אחד בלבד. לאחר ששאלתי ובררתי הסתבר שהשוק הלך וקטן עם השנים ואינו מתקיים יותר. לשמחתי התברר שהשוק השני, אמנם קטן, אבל מקסים ומלא מציאות.


 

מתי פתוח: כל יום ראשון בין השעות 17.00-09.00

כתובת: כיכר סנט-יאנספליט



 

רוצים לקבל טיפים לקניה מוצלחת בשוק פשפשים? כאן עוד פוסטים על שוקי פשפשים.



אולי ביקרתם בשוק פשפשים אחר ותרצו להמליץ לי עליו? אשמח אם תשתפו אותי בתגובות.

1,338 צפיות

19 Comments


Rachel Lavi Dagan
Rachel Lavi Dagan
Feb 03, 2019

לפעמים פשוט צריך קצת מזל 😊

Like

שגב דיצה
שגב דיצה
Feb 03, 2019

אין לי מושג אם יש אתר, היינו מספר פעמים בפרובנס וזו פעם ראשונה במקום הזה ופשוט נפלנו על השוק.

Like

Rachel Lavi Dagan
Rachel Lavi Dagan
Feb 03, 2019

תודה דיצה. זה נשמע כמו שוק שווה! יש אולי אתר לשוק הזה?

Like

שגב דיצה
שגב דיצה
Feb 03, 2019

בעיירה איל סור לה סורג בפרובנס , שוק פשפשים מהיפים שראיתי, בכל יום ראשון משתרע על כל הרחובות ושווה ביותר.

Like

Rachel Lavi Dagan
Rachel Lavi Dagan
Feb 01, 2019

תודה רבה חגית על התוספת וברוכה הבאה למועדון חובבי השווקים ⁦☺️

Like

מסלולי טיול באמסטרדם להורדה

לטייל עם רחלי

bottom of page